Piimhappebakterite tarvitamise tähtsus

Miks tuleb süüa piimhappebaktereid

Vale toitumine ja kõrge stressiga elustiil seavad soolefloora suurte väljakutsete ette. Tänapäeval on teada, et soolefloora liigirikkust ja bakterite hulka mõjutab see, kuidas me elame ja mida sööme. Mida suurem on soolte mikrofloora liigirikkus, seda parem on meil vastupanuvõime haigustele ja mikrofloora tasakaal. Ühekülgne ja kiudainevaene toitumine ning istuv eluviis kurnavad mikrofloorat.

Antibiootikumid

Isegi ravimid võivad seedimise mikrofloorat negatiivselt mõjutada. Antibiootikumid on häiritud mikrofloora tavaline põhjus. Antibiootikumid löövad välja suured osad kasulikust soolefloorast ja võivad seda koostist häirida viisil, mille taastumine võib võtta kaua aega. Kui palju see mõjutab mikrofloorat, sõltub ravi pikkusest ja antibiootikumi tüübist – kitsa toimespektriga antibiootikumid on väiksema toimega kui laia toimespektriga, pikemal raviajal on suurem mõju kui lühikesel raviajal.

Stress mõjutab mitmekesisust

Hiirtel tehtud uuringud on näidanud, et isegi stress võib viia soolestiku mikrofloora muutumiseni. Hiired, kes olid stressis võõrastesse puuridesse viimise tõttu, reageerisid soolestikus leiduvate heade bakterite vähenemisega. Teistes katsetes võis näha nihet bakterite koostises kaitsvatest bakteritest nagu laktobakterid põletikku tekitavate nn gramnegatiivsete bakteriteni, kui hiired puutusid kokku stressiga.

Piimhappebakteritel on palju omadusi

Piimhappebakterite ja erinevatest tüvedest pärit bifidobakterite regulaarne tarbimine soodustab tervet mikrofloorat ja paremate mikroobide kasvu mitmekesisust paljude erinevate positiivsete omaduste kaudu.

Antimikroobsete ainete tootmine

  • piimhape ja teised orgaanilised happed – annavad soolestikus soodsa pH väärtuse, mis toimib halbade bakterite vastu.
  • bakteriotsiinid – valgulised ained, mis pärsivad patogeensete bakterite kasvu.
  • < li id="">antimikroobsed ained nagu nt. H2O2 (vesinikperoksiid) – mis pärsib ka halbade bakterite kasvu.

Peatab haigusi põhjustavate bakterite (patogeenide) kasvu

  • piimhappebakterid võistlevad soolestiku rakkudele kinnitumisel patogeenidega (haigusi tekitavate bakteritega). Mida rohkem häid baktereid soole limaskestale kinnitub, seda vähem jääb ruumi halbadele bakteritele end soolestikus sisse seada.
  • piimhappebakterid stimuleerivad soolestikus lima teket, mis muudab patogeenidel elu raskeks ja peatavad nende kasvu.

Immuunsüsteemi moduleerimine

  • piimhappebakteritel on meie immuunrakke reguleeriv toime.
  • lahustab toksiine, laktoosi jne.
  • toetab enda soolefloorat.
Kokkuvõte
Piimhappebakterid ei kinnitu soolestikku pikemat aega, vaid toimivad meie enda väljakujunenud soolte mikrofloora toena ja vaid lühikese elutsükli ajal (ca 2. -20 päeva).

Seetõttu on kasulik nii piimhappe- kui ka bifidobakterite regulaarne tarbimine.

No items found.
Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Mis on IBS?

IBS ehk ärritunud soole sündroom, mõjutab ligikaudu 10–20% elanikkonnast ja algab tavaliselt enne 40. eluaastat. Naised on tugevalt üle esindatud, kuid IBS esineb ka meeste seas.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Piimhappebakterid ja immuunsüsteem

Immuunsüsteemi kohustus on kaitsta meid sissetungijate eest ja tagada õige kaitsemehhanism. Immuunsüsteem loob kaitset läbi füüsiliste, mehaaniliste, keemiliste ja mikrobioloogiliste barjääride, nagu kuseteede, naha ja seedetrakti kaudu.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

S.Boulardii – probiootiline pärm, mis päästab pühad

Aasta on 1923. Prantsuse mikrobioloog Henri Boulard reisib läbi Kagu-Aasia ja satub keset kooleraepideemiat. Ta avastab, et kohalikud keedavad litši ja mangustanipuu viljade koortest teed, et leevendada koolera põhjustatud ägedat kõhulahtisust, mis muudab ta uudishimulikuks.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Väikelapse oluline mikrofloora

Soolefloora kujuneb välja ja areneb järk-järgult eri etappides esimese 1000 päeva jooksul. Soolefloora mitmekesisust ja koostist mõjutavad mitmed tegurid.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Mikroorganismid ja piimhappebakterid

Sõna probiootikumid võeti kasutusele juba 1965. aastal, kuid see pärineb algselt kreeka keelest ja tähendab "elu eest". Maailma Terviseorganisatsioon WHO on hiljem määratlenud selle sõna ja selle tähenduse...

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Garanteeritud ellujäämine ja patenteeritud kaitsetehnoloogiad

Piimhappebakterite omadused ja aktiivsus sõltuvad nende elujõulisusest peremeesorganismi seedetraktis, kus nad peamiselt tegutsevad.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Reisifirma, kes päästab puhkusereisi.

Reisil olles on alati oht kõhuprobleemide tekkeks ja kehvemal juhul möödub puhkus tualetis. Kuid õigete ettevalmistustega saab riski vähendada või täielikult kõrvaldada

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Kõhuhädad

Seedetrakti häired – ehk “rahutu kõht” – on tänapäeval kahjuks laialt levinud probleem.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Soolestikust ja mikrofloorast

Soolestik on piir keha välise ja sisemuse vahel ning ühtlasi ka keha kõige olulisem bakterite kontakt- ja vahetuspiirkond.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Piimhappebakteritest

Mikroorganisme leidub kõikjal maa peal ja nii inimestel kui loomadel. Kõikjal vees, õhus, mida me hingame ja toidus, mida sööme.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Meie tootjad

1934. aastal asutasid mikrobioloog dr José Maria Rosell ja dr Edouard Brochu Roselli Instituudi ning täna on see kvaliteetsete ja hästi uuritud piimhappebakterite arendamise tunnustatud teerajaja maailmas.