S.Boulardii – probiootiline pärm, mis päästab pühad

Sooled, patogeenid ja probiootiline pärm

Aasta on 1923.

Prantsuse mikrobioloog Henri Boulard reisib Kagu-Aasias ja satub kooleraepideemia keskele. Ta avastab, et kohalikud inimesed valmistavad litši ja mangustanipuu viljade koortest teed, et leevendada teda intrigeeriva koolera põhjustatud ägedat kõhulahtisust.

Maailma esimese probiootilise seene avastus

Henri Boulard otsustas vilju lähemalt uurida ja leidis ainulaadsete omadustega pärmiseene. Nii avastati maailma esimene probiootiline pärm.

Henri Boulard pani pärmile oma perekonnanime järgi nimeks Boulardii ning müüs seejärel oma uuringud ja patendid 50ndatel Prantsuse farmaatsiaettevõttele, kes jätkas uurimistööd. Sellest ajast alates on Boulardii teaduslikult uuritud enam kui 100 kliinilises uuringus ja tänapäeval leidub seda kõhulahtisusevastastes ravimites enam kui 90 riigis üle maailma.

Montezuma kättemaks.

Montezuma kättemaks on populaarne epiteet vähem meeldivast seisundist, turistide kõhulahtisusest. Nimi on võetud asteekide valitseja Montezuma järgi, kes oli tuntud oma julmuse poolest. Umbes 10 miljonit turisti saavad reisides osa nn turistide kõhu probleemidest igal aastal ja peaaegu pooled neist on just troopilistesse riikidesse reisijatest.

Vähe kuumutatud või kehva hügieeniga valmistatud toit ja jook on turistide kõhulahtisuse kõige levinumad põhjused, mis võivad olla suuremal või vähemal määral ulatuslikud. Võib ka reisi jooksul lausa mitu korda haigestuda. Samuti on haigestumine igal inimesel erinev. Kui väga kehvasti läheb, võib see kogu puhkuse ära rikkuda.

Peamiselt põhjustavad probleeme bakterid E.coli (ETEC), Salmonella, Shigella ja Kampülobakter, kuid ka parasiidid võivad põhjustada probleeme meie sooltes ja probleemid võivad jätkuda pikemaks ajaks.

Tõhus abi Saccharomyces Boulardii

Saccharomyces Boulardii puhul on tõestatud, et see piimhappebakter suudab pakkuda tõhusat abi turistide kõhuhädade vastu tänu oma ainulaadsele võimele siduda kahjulikke baktereid sooletraktis. Ja aidates nii baktereid neutraliseerida, läbi võimekuse kahjulikud bakterid kehast välja suunata, enne kui nad suudavad vabastada sümptomeid tekitavaid toksiine.

Piimhappebakterid 2.0 – LactiPlus Travel

LactiPlus Traveli toodab Lallemand Health Solutions, üks maailma juhtivaid piimhappebakterite tootmise, uurimise ja arendamise ettevõtteid.

Toode sisaldab nii piimhappe kui ka bifidobakterite ja Saccharomyces Boulardii kasulikku kombinatsiooni, mis annab laiemate omadustega toote kui piimhappebakterite ja pärmiga eraldi tooted.

Erinevus, mis teeb erinevuse

Pärmi ja pärmi vahel on erinevus ning alati pole lihtne teada, kumb on kumb. Meie levinud pagari- ja õllepärm kannab nime Saccharomyces cerevisiae. 20. aastatel Kagu-Aasiast avastatud probiootiline pärm kannab nime Saccharomyces cerevisiae boulardii.

Ilusat reisi!

No items found.
Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Mis on IBS?

IBS ehk ärritunud soole sündroom, mõjutab ligikaudu 10–20% elanikkonnast ja algab tavaliselt enne 40. eluaastat. Naised on tugevalt üle esindatud, kuid IBS esineb ka meeste seas.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Piimhappebakterid ja immuunsüsteem

Immuunsüsteemi kohustus on kaitsta meid sissetungijate eest ja tagada õige kaitsemehhanism. Immuunsüsteem loob kaitset läbi füüsiliste, mehaaniliste, keemiliste ja mikrobioloogiliste barjääride, nagu kuseteede, naha ja seedetrakti kaudu.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Piimhappebakterite tarvitamise tähtsus

Kehv toitumine ja kõrge stressiga elustiil seavad soolte mikrofloora suurte väljakutsete ette. Tänapäeval on teada, et soolefloora liigirikkust ja bakterite hulka mõjutab see, kuidas me elame ja mida sööme. Mida mitmekesisem on soolefloora liigirikkus, seda parem on meil vastupanuvõime haigustele ja mikrofloora tasakaal.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Väikelapse oluline mikrofloora

Soolefloora kujuneb välja ja areneb järk-järgult eri etappides esimese 1000 päeva jooksul. Soolefloora mitmekesisust ja koostist mõjutavad mitmed tegurid.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Mikroorganismid ja piimhappebakterid

Sõna probiootikumid võeti kasutusele juba 1965. aastal, kuid see pärineb algselt kreeka keelest ja tähendab "elu eest". Maailma Terviseorganisatsioon WHO on hiljem määratlenud selle sõna ja selle tähenduse...

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Garanteeritud ellujäämine ja patenteeritud kaitsetehnoloogiad

Piimhappebakterite omadused ja aktiivsus sõltuvad nende elujõulisusest peremeesorganismi seedetraktis, kus nad peamiselt tegutsevad.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Reisifirma, kes päästab puhkusereisi.

Reisil olles on alati oht kõhuprobleemide tekkeks ja kehvemal juhul möödub puhkus tualetis. Kuid õigete ettevalmistustega saab riski vähendada või täielikult kõrvaldada

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Kõhuhädad

Seedetrakti häired – ehk “rahutu kõht” – on tänapäeval kahjuks laialt levinud probleem.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Soolestikust ja mikrofloorast

Soolestik on piir keha välise ja sisemuse vahel ning ühtlasi ka keha kõige olulisem bakterite kontakt- ja vahetuspiirkond.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Piimhappebakteritest

Mikroorganisme leidub kõikjal maa peal ja nii inimestel kui loomadel. Kõikjal vees, õhus, mida me hingame ja toidus, mida sööme.

Loe lähemalt kõhu tervise kohta

Meie tootjad

1934. aastal asutasid mikrobioloog dr José Maria Rosell ja dr Edouard Brochu Roselli Instituudi ning täna on see kvaliteetsete ja hästi uuritud piimhappebakterite arendamise tunnustatud teerajaja maailmas.